Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid

Detox Lente Sapkuur

Met de 3-daagse Lente Detox sapkuur kun je op een milde en verantwoorde manier detoxen. Gedurende drie volledige dagen ontlast je je darmen en zet je de eerste stap naar een regelmatig eetpatroon en een gezondere levensstijl.

Voordelen van een Lente Detox sapkuur op een rij:

  • je krijgt meer energie
  • je immuunsysteem wordt verbeterd
  • je ervaart een betere nachtrust
  • je huid wordt mooier

Waarom een Detox sapkuur?

Een Detox sapkuur helpt je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Tijdens het detoxen drink je geadviseerde gezonde groentesappen, die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Door te detoxen vermijd je bewust een paar dagen belastende voedingsmiddelen zoals verzadigd vet, vlees, alcohol en geraffineerde suikers. Goed functionerende darmen zijn een basisvoorwaarde voor een vitaal en goed functionerend lichaam. Detoxen is daarom een goede opstap naar een gezondere levensstijl.

Je wordt beloond met een enorme hoeveelheid energie, een frisse en heldere geest,

Kies voor kwaliteit!

Kwaliteit en smaak staan bij mijn advies voorop. In de geadviseerde groentesappen vind je 100% verse groenten en vers fruit. Ze bevatten geen toevoegingen. Ik adviseer zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale producten en de groenten en seizoensgebonden fruit zorgvuldig te wassen, schillen en snijden om de smaak, kwaliteit en houdbaarheid te waarborgen. Het doel is ambachtelijke, pure, gezonde en smaakvolle groentesappen.

 

 

Voorbereiding op je 3-daagse Detox sapkuur.

Het is belangrijk dat je een week van tevoren je voedingspatroon alvast wijzigt. De mate waarin je moet afbouwen met bepaalde voedingsmiddelen hangt af van hoe gezond je al eet en drinkt. Eet voordat je begint met je Detox sapkuur zoveel mogelijk pure en onbewerkte voeding.

Door af te bouwen bereid je je lichaam voor op een effectief en vlekkeloos verloop van de kuur.

3 dagen van tevoren stop je met het nemen van frisdrank, gebak, zoutjes, banket, gefrituurd voedsel, alcohol en eten uit pakjes en/of zakjes.

2 dagen van tevoren stop je met het nemen van koffie, rood vlees, witmeelproducten en zout (ook kunstmatige zoetstoffen).

1 dag van tevoren stop je met het nemen van tarwebrood, zuivelproducten van koeien etc. en pasta.

Na je 3-daagse Detox sapkuur.

Tijdens het detoxen neem je tijdelijk geen vast voedsel. Het is daarom belangrijk dat je je lichaam hier na het detoxen weer aan laat wennen. Dit doe je door een week lang een basisvoedingspatroon aan te houden met salades, gestoomde groenten, fruit, ei, peulvruchten, vis en gevogelte. Voeg gedurende de week langzaam voedingsmiddelen toe en kijk hoe je lichaam reageert op wat je eet.

Word je moe na een maaltijd? Krijg je snel een opgeblazen gevoel? Dan ga je te snel. Zoek maaltijden die je energie geven en die lekker op de maag liggen. We raden je aan om na de kuur een gezond voedingspatroon aan te houden en aan te vullen met onze groentesappen. Groentesap is namelijk een ideale en makkelijke manier om dagelijks een flinke dosis goed opneembare vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Tijdens een detoxkuur is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Er wordt dan ook aanbevolen om minstens 2 liter water per dag te drinken, maar pas dit aan op basis van je individuele behoeften en activiteitsniveau.

Voeg af en toe een kopje kruidenthee toe voor variatie en hydratatie. Kruidenthee zonder toegevoegde suikers kan een smakelijke aanvulling zijn.

Pure by Dunde heeft daarvoor een heerlijke Lente detox thee ontwikkeld
De Lente Detox-thee is geschikt voor iedereen en reinigt de huid van binnenuit. De thee kan koud en warm gedronken worden.

 

Gepubliceerd door,

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica, op basis van pure ingrediënten. Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij.