Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid
  • Home
  • /
  • Huidverbetering met een stappenplan

Huidverbetering met een stappenplan

Ik spreek zelf het liefst altijd over huidverbetering, en niet alleen over huidverzorging. Mijn doel is de huid verbeteren. Bij veel reguliere producten wordt erover verteld alsof het wondermiddelen zijn. Sommige producten geven ook wel (tijdelijk) een fijn gevoel, maar brengen niet werkelijke huidverbetering tot stand. Toch wordt er in de wereld van cosmetica en huidverzorging heel veel “hoop” verkocht.

Ik ben zelf liever eerlijk tegen mensen. Zelfs de beste producten kunnen niet toveren en wie anders beweert, vertelt een fabeltje. Waarom dan toch veel tijd, aandacht en geld besteden, vraag je je misschien af. Maar het is wel degelijk mogelijk om je huid structureel te verbeteren. Echte resultaten bereik je op de langere termijn, en vaak door een compleet plan, niet door één product. En soms kun je nog beter niets gebruiken, dan een product dat schade veroorzaakt aan je huid.

Uit de periode dat ik nog een salon had, kende ik wel vrouwen die veel te besteden hadden, in een prachtig groot huis woonden en meerdere malen per jaar op vakantie gingen. Toch waren ze weinig kritisch over wat ze op hun gezicht gebruikten en kozen ze steeds weer voor een bekende naam, waar ze toevallig een sample van hadden gekregen. Een gemiste kans: want het gaat niet om de mooie verpakking of de belofte in de reclame. Het gaat om je huid: een belangrijk orgaan, niet zomaar een buitenkant. Wat is dan wel een goede manier om met huidverbetering aan de slag te gaan?

Laat je eerst goed adviseren: kies iemand met kennis en kunde van huidproblemen, die doorvraagt. En zorg dat je eerst goed zicht hebt op de specifieke conditie en uitdagingen van jouw huid. Op basis daarvan komt een behandelplan tot stand.

Pas dan ga je met producten aan de slag, op een gerichte manier: de juiste producten voor de behoefte van je huid. Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig en gedisciplineerd, neem de tijd en houd vertrouwen in het resultaat. Regelmaat en volhouden is het belangrijkste als je werkelijk resultaten wilt boeken op het gebied van huidverbetering. Dat is misschien niet zo spannend als de gouden bergen die in sommige reclames worden beloofd. Maar juist met die regelmaat, en een verzorgingsroutine, bereik je wel het meest optimale resultaat voor jouw huid.

Gepubliceerd door, Döndü Mens-Yilmaz

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica, op basis van pure ingrediënten. Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij.