Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid
  • Home
  • /
  • De basis van een goede huidverzorging

De basis van een goede huidverzorging

Ik kom vaak mensen tegen die op het gebied van huidverzorging al van alles geprobeerd hebben. Soms op advies van een specialist, maar vaak ook op eigen houtje. Gek eigenlijk, want we vinden het heel gewoon om naar een arts of een andere specialist te gaan bij andere gezondheidsproblemen. Als je een gezondheidsprofessional bezoekt, wil je graag weten wat je mankeert. En vooral, hoe je er mee om moet gaan en wat je kunt gebruiken om er vanaf te komen. Je  gaat niet eerst alle medicijnen innemen om erachter te komen wat soort ziekte je hebt. Met huidverzorging zou het ook zo moeten zijn: eerst een goed en eerlijk advies. 

Stap 1: een goed advies

De eerste stap op het gebied van huidverzorging is te weten komen wat voor soort huidtype je hebt. Zeker bij een probleemhuid, of het nu om kleinere of grotere problemen gaat, laat je een analyse doen door een betrouwbare huidspecialist.  Een goede huidanalyse is het belangrijkste van de hele proces. Je huid beter leren kennen via de kennis en ervaring van een goede huidspecialiste. Kies iemand uit die niet alleen maar denkt vanuit het verkopen van een lijn of een product, maar jouw behoefte als uitgangspunt neemt. Want een succesvolle behandeling ontstaat op basis vanuit vertrouwen, geloven in en luisteren naar de huidspecialist. 

Stap 2: volg de gebruiksaanwijzing en het stappenplan 

Na het uitvoeren van de huidanalyse, weet je precies welk huidtype je hebt en wat je huid nodig heeft. De volgende stap is de juiste producten volgens de gebruiksaanwijzing gebruiken. Niet meer, maar ook niet minder. Het volgen van de gebruiksaanwijzing van de producten is zo belangrijk, en toch beseffen veel mensen dit onvoldoende. Producten zijn afgestemd op elkaar. De werkzaamheid is afhankelijk van het volgen van de verschillende stappen, de ene stap en product vult de volgende fase en product aan. 

Stap 3: hou vol: regelmaat, rust en reinheid 

Maak het niet moeilijker, drukke en ingewikkelder dan nodig. Het is beter om enkele pure producten trouw te gebruiken. Zie je huidverzorgingsroutine als het poetsen van je tanden. We vinden het heel gewoon om dat minimaal twee keer per dag te doen. Doe je dit niet, dan merk je direct het verschil en loop je vroeger of later tegen problemen aan. 

Stap 4: de juiste huidverzorging op het juiste moment 

Veel mensen passen wel crèmes en serums toe, maar slaan de reiniging over. Een gemiste kans, want juist de reiniging maakt het mogelijk om andere producten goed hun werk te laten doen. Dit basisschema is naar mijn mening de makkelijkste manier om huidverzorging op te nemen in je dagelijkse routine. 

‘s Avonds reinig je je huid in ieder geval. Daarna gebruik je een lotion. Vervolgens breng je een nachtserum aan. ‘s Ochtends was je je gezicht gewoon met lauw water of neem je een douche. Vervolgens breng je je dagcrème samen met een dagserum aan op je gelaat.  

Hoe zit het dan met bepaalde behandelingen? Een peeling pas je alleen tussen september tot en met april toe. In de zomer maak je met een peeling je huid namelijk te kwetsbaar voor UV-licht. Voor een masker gebruik je seizoensgebonden producten. Verwen je huid minimaal een keer in de twee weken met een masker. Bij een kuurbehandeling kan het nodig zijn om regelmatiger een masker toe te passen: dit doe je altijd in overleg met je huidspecialist. Verder zijn er natuurlijk ook allerlei probleemgebieden die je kunt aanpakken met speciale producten. Maar het begint bij de basis. 

Wil jij ook een eerlijk huidadvies, waarbij de behoefte van jouw huid en het gebruik van zuivere producten centraal staat? Neem gerust contact met mij op.

Gepubliceerd door, Döndü Mens-Yilmaz

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica, op basis van pure ingrediënten. Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij.