Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid

Over mij

Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid

Mijn naam is Döndü Mens-Yilmaz: je spreekt mijn naam uit als Dunde. Al jaren verdiep ik me in huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica, op basis van pure ingrediënten. Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij. Op het gebied van duurzaamheid en zuiverheid wil ik geen concessies doen, vandaar de naam van mijn website.

Pure by Dunde

Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid

Zolang als ik mij kan herinneren klopte mijn hart al voor pure verzorging en puur leven. In mijn jeugd in Turkije was het heel normaal om schoonheidsproducten te maken met ingrediënten uit de natuur en uit eigen keuken. Kennis hierover werd van vrouw tot vrouw overgedragen en ik was op dit gebied een geïnteresseerde leerling.

Terug naar de basis

Later, toen ik in Nederland diverse opleidingen volgde en mijn eigen praktijk als schoonheidsspecialist begon, maakte ik kennis met een scala aan reguliere schoonheidsproducten. Ook leerde ik steeds meer met de werking van specifieke stoffen op bepaalde huidtypen. Ik schoolde mijzelf steeds verder en mijn klantenkring breidde gestaag uit. Regelmatig zag ik mensen in mijn praktijk met een kwetsbare en overgevoelige huid. Door overmatig gebruik met synthetische huidverzorgingsproducten verergerden bepaalde kwalen nog verder. Hoewel ik met diverse goede merken in mijn salon heb gewerkt, begon ik ook steeds vaker cliënten te behandelen met eigengemaakte producten, van veilige, verzorgende en natuurlijke ingrediënten. Leidraad hierbij was: wat je niet eet, smeer je ook niet op je huid. De huid is namelijk een kwetsbaar en belangrijk orgaan van je lichaam, niet zomaar een buitenkant. Door op kleine schaal te werken met verse en pure ingrediënten hoefde ik geen concessies te doen op het gebied van veiligheid en werkzaamheid.

Inmiddels is het heel wat jaren geleden dat ik de basisopleiding tot schoonheidsspecialiste deed. Toen al dacht ik bij mijzelf dat ik veel dingen graag anders zou willen doen. De stappen die ik nu maak, de ideeën die ik nu heb, waren destijds al in de basis aanwezig. Ik wist nog niet precies hoe ik het wilde aanpakken, maar het doel was er en heb ik nooit losgelaten. Ik wilde meer dan alleen maar verzorgen: ik wilde ook daadwerkelijk huidverbetering bieden, op een natuurlijke manier.

Volhouden

Al vrij snel nadat ik mijn diploma had gehaald, ben ik op mijn eigen manier aan het werk gegaan. 15 jaar geleden voelde ik mij ook behoorlijk alleen staan in mijn visie. Alles moest ik uitzoeken, proberen en dat betekende ook omgaan met teleurstellingen. Terugkijkend heeft mij dat alleen maar sterker in mijn schoenen doen staan. Vanwege mijn overstap naar natuurlijke cosmetica en zelfgemaakte seizoensgebonden producten ben ik ook cliënten kwijtgeraakt. Zij geloofden niet dat je alleen al met ingrediënten als yoghurt, zout, citroen en olijfolie goede resultaten kan bereiken en de conditie van de huid ook werkelijk kan verbeteren. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik ook een andere doelgroep wist te bereiken, die gelooft in mijn aanpak en begrijpt waar ik het over heb: een holistische visie op schoonheid, waarbij je tegelijkertijd ook goede resultaten behaald. Ik gaf behandelingen van top tot teen, met oog voor huid, lichaam en geest.

Goede resultaten

Door de jaren heen deed ik steeds meer ervaring op met alle terreinen van huidverbetering. Ik behandelde succesvol acne, eczeem, littekens en pigmentvlekken, en wist ook steeds meer over het verbeteren van de huidconditie. In eerste instantie maakte ik de producten voor tijdens de behandeling. Veel cliënten waren echter heel enthousiast: ze merkten echt verandering in hun huid en lichaam, en gingen de producten ook thuis gebruiken.

Kennis delen over natuurlijke huidverzorging

Daarom besloot ik mijn kennis op dit gebied te bundelen in een boek. In eerste instantie verscheen dit boek in mijn geboorteland Turkije, en vervolgens ook in het Nederlands, bij Uitgeverij Panta Rhei. Tegelijkertijd kwam ik erachter dat ik minder één op één mensen wilde behandelen, maar juist werk wilde maken van het delen van mijn kennis op dit gebied.

Een eigen lijn?

Ook vroegen sommige cliënten of ik wellicht een eigen lijn wilde starten. Ik heb langdurig deze mogelijkheid onderzocht: dit proces van onderzoeken en proberen duurde vanaf eind 2017 tot begin 2021. Ik ben nooit gestopt als het niet lukte of er iets anders tegenzat: waar één deur sloot, probeerde ik het op een andere manier. In eerste instantie probeerde ik de lijn in Turkije te laten produceren, en reisde ik regelmatig op en neer. Door de coronasituatie werd ook dit steeds lastiger en richtte ik mij op productie in Nederland. Gaandeweg kwam ik erachter hoe moeilijk het is om een nieuwe lijn in de markt te zetten. We leven in een harde, kapitalistische maatschappij, en om iets nieuws op de markt te brengen, is veel geld nodig. Toch was dat uiteindelijk niet de reden dat dit plan niet door is gegaan. Ik wilde niet dat mijn producten financieel onbereikbaar zouden worden en ik wilde ook geen concessies doen aan de ingrediënten. Ik kwam erachter dat veel producten die claimen 100% natuurlijk te zijn, dit ook niet zijn.

Uiteindelijk keerde ik terug naar de basis: geen salon meer, geen eigen lijn. Wat wilde ik nu echt? Een eigen lijn en een zakenvrouw worden? Of mijn kennis delen en mensen laten leren wat wij kwijt zijn geraakt? Wat heeft je lichaam werkelijk nodig, en hoe kom je tegemoet aan deze behoeften? Ik besloot mijn hart te volgen en mij volledig te richten op het delen van kennis rondom natuurlijke schoonheid, met veilige,100% natuurlijke producten.

Vanaf nu: Pure by Dunde

Vanaf nu richt ik mij op het geven van persoonlijk huidadvies. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat iedere huid uniek is, en dus andere behoeften heeft. Een tweede uitgangspunt is dat ook andere aspecten worden meegenomen in mijn huidadvies. De conditie van je huid is in mijn visie niet los te zien van je leefstijl, achtergrond, voeding en andere factoren. Een mooie huid krijg je alleen door de hele mens te zien en mee te nemen in je behandeling.

Sinds kort bied ik een huidanalyse op maat aan, met een productadvies en behandelplan. Ik help je op weg met vegan/vegetarische en natuurlijke verzorgingsproducten die speciaal toegesneden zijn op jouw behoeften. Je huidanalyse resulteert in een uitgebreid rapport op maat, waarbij het motto “schoonheid van binnen naar buiten” centraal staat. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de behoefte van je huid in verschillende seizoenen, want dit is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien in reguliere huidverzorging.

Wil je meer weten over mijn diensten en producten? Of ben je zelf beautyprofessional en zou je meer willen weten over natuurlijke huidverzorging? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.