Met een passie voor pure gezichts- huidverzorging en gezondheid
  • Home
  • /
  • Waarom kiezen voor natuurcosmetica?

Waarom kiezen voor natuurcosmetica?

Duurzame producten en natuurcosmetica zijn momenteel hip, happening en trending. Aan de ene kant ben ik daar blij mee. Anderzijds kijk ik ook wel met iets van argwaan naar. Veel producten die zeggen duurzaam en natuurlijk te zijn, zijn dat zeker niet 100%. Ik krijg het idee dat veel bedrijven ook aanhaken op de trend, niet omdat ze daadwerkelijk het beste met je voor hebben maar vooral om hun eigen portemonnee te vullen. Gelukkig groeit tegelijkertijd ook het bewustzijn onder de meeste mensen. 

De voordelen van natuurcosmetica

Steeds meer mensen willen weten wat zij aan brengen op hun gezicht en lichaam. Mijn uitgangspunt blijft onveranderd: wat je niet eet, smeer je ook niet op je huid. De voordelen van natuurlijke en vaak zelfs eetbare producten zijn teveel om op te noemen, maar ik doe toch een poging: 

  • Natuurlijke producten voeden je huid en je lichaam, ondersteunen de huidfunctie en zorgen ervoor dat de huid haar natuurlijke taak kan uitvoeren. 
  • Het gebruik van natuurlijke producten brengt vitaliteit: je stimuleert hiermee de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je huid een levendige uitstraling en een optimale conditie heeft, zodat je straalt en blaakt van gezondheid.  
  • Natuurlijke producten verstoren het hormonale stelsel niet, maar reguleren het juist en houden het in balans.  
  • Het gebruik van natuurlijke producten is goed voor het milieu. Testen op dieren is niet nodig, want je gebruikt geen ingrediënten die bij langdurig gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook het afval wat ontstaat bij het maken van je producten is volledig biologisch afbreekbaar. 

Kennis over persoonlijke verzorging op natuurlijke basis

Samengevat: wérkelijk duurzame keuzes zijn goed voor jou, je omgeving en de grote wereld om je heen. Mijn droom is dat dit net zo bij de opvoeding gaat horen als veel andere dingen die wij heel gewoon vinden. Juist bij jonge mensen is een goed begin heel belangrijk. Wat zou het mooi zijn als kinderen vanaf het eind van de basisschoolperiode, wanneer ze belangstelling krijgen voor persoonlijke verzorging, dit van hun ouders zouden leren. Net zoals je, als het goed is, leert koken van je ouders, je tanden leert poetsen en op gezonde voeding te letten. En andere dingen om een gezond en gelukkig leven te leiden. We vinden het heel gewoon dat kinderen een strikdiploma, een zwemdiploma en een verkeersdiploma halen. Wat zou het mooi zijn als alle kinderen ook een diploma natuurlijke verzorging en gezondheid zouden halen, waar ze de rest van hun leven hun voordeel mee kunnen doen. Voor onze kinderen zou dat ontzettend waardevol zijn, omdat je ze hiermee in staat stelt gezonde keuzes te maken en kritisch te kijken naar wat er in de wereld te koop is. Maar het zou daarnaast veel dierenleed en milieuvervuiling voorkomen. Ook met schijnbaar kleine aanpassingen op het gebied van persoonlijke verzorging heb je een enorme impact. Dat is voor mij de belangrijkste reden om voor natuurcosmetica te kiezen.  

Gepubliceerd door, Döndü Mens-Yilmaz

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica, op basis van pure ingrediënten. Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij.