blog,  duurzaamheid

Waarom kiezen voor natuurcosmetica?

Duurzame producten en natuurcosmetica zijn momenteel hip, happening en trending. Aan de ene kant ben ik daar blij mee. Anderzijds kijk ik ook wel met iets van argwaan naar. Veel producten die zeggen duurzaam en natuurlijk te zijn, zijn dat zeker niet 100%. Ik krijg het idee dat veel bedrijven ook aanhaken op de trend, niet omdat ze daadwerkelijk het beste met je voor hebben maar vooral om hun eigen portemonnee te vullen. Gelukkig groeit tegelijkertijd ook het bewustzijn onder de meeste mensen. 

De voordelen van natuurcosmetica

Steeds meer mensen willen weten wat zij aan brengen op hun gezicht en lichaam. Mijn uitgangspunt blijft onveranderd: wat je niet eet, smeer je ook niet op je huid. De voordelen van natuurlijke en vaak zelfs eetbare producten zijn teveel om op te noemen, maar ik doe toch een poging: 

 • Natuurlijke producten voeden je huid en je lichaam, ondersteunen de huidfunctie en zorgen ervoor dat de huid haar natuurlijke taak kan uitvoeren. 
 • Het gebruik van natuurlijke producten brengt vitaliteit: je stimuleert hiermee de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je huid een levendige uitstraling en een optimale conditie heeft, zodat je straalt en blaakt van gezondheid.  
 • Natuurlijke producten verstoren het hormonale stelsel niet, maar reguleren het juist en houden het in balans.  
 • Het gebruik van natuurlijke producten is goed voor het milieu. Testen op dieren is niet nodig, want je gebruikt geen ingrediënten die bij langdurig gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook het afval wat ontstaat bij het maken van je producten is volledig biologisch afbreekbaar. 

Kennis over persoonlijke verzorging op natuurlijke basis

Samengevat: wérkelijk duurzame keuzes zijn goed voor jou, je omgeving en de grote wereld om je heen. Mijn droom is dat dit net zo bij de opvoeding gaat horen als veel andere dingen die wij heel gewoon vinden. Juist bij jonge mensen is een goed begin heel belangrijk. Wat zou het mooi zijn als kinderen vanaf het eind van de basisschoolperiode, wanneer ze belangstelling krijgen voor persoonlijke verzorging, dit van hun ouders zouden leren. Net zoals je, als het goed is, leert koken van je ouders, je tanden leert poetsen en op gezonde voeding te letten. En andere dingen om een gezond en gelukkig leven te leiden. We vinden het heel gewoon dat kinderen een strikdiploma, een zwemdiploma en een verkeersdiploma halen. Wat zou het mooi zijn als alle kinderen ook een diploma natuurlijke verzorging en gezondheid zouden halen, waar ze de rest van hun leven hun voordeel mee kunnen doen. Voor onze kinderen zou dat ontzettend waardevol zijn, omdat je ze hiermee in staat stelt gezonde keuzes te maken en kritisch te kijken naar wat er in de wereld te koop is. Maar het zou daarnaast veel dierenleed en milieuvervuiling voorkomen. Ook met schijnbaar kleine aanpassingen op het gebied van persoonlijke verzorging heb je een enorme impact. Dat is voor mij de belangrijkste reden om voor natuurcosmetica te kiezen.  

2 Comments

 • Liesbeth

  Hoi Dunde,
  Ik ben fan van je producten. Ik gebruik nu twee weken een reiniger, een lotion, een dagserum en dagcreme en nacht serum. De producten ruiken anders maar prima, smeren goed uit, en mijn huid voelt heel zacht aan. In het begin lijkt het wat vetter dan ik gewend was met een luxe merk van de schoonheidsspecialiste, maar het trekt snel in. Het lijkt veel meer te doen dan mijn potjes die alleen een klein beetje natuurlijke ingredienten hadden. Het is leuk om zelf je lotion te maken. Het voelt goed om meer / alleen maar natuurlijke stoffen te gebruiken op je huid.
  De huidanalyse was duidelijk en is goed op te volgen. De verzending van de producten werd met veel zorg gedaan. Ik laat je over een paar maanden weten of het nog steeds zo goed voelt om je met zorg bereide producten te gebruiken. Maar daar ga ik wel vanuit.
  Ik ben blij dat ik je tegenkwam op het juiste moment en dat ik nu mijn wens om dichter bij de natuur te blijven met body en mind een flinke stap gezet heb. Alles zelf maken heb ik geen tijd voor en te weinig kennis. Fijn dat jij deze lijn hebt opgezet en ik daar gebruik van kan maken. En ik ben ook nog eens een stuk goedkoper uit. Ik wens je veel succes met je bedrijf.

 • Liesbeth

  Hoi Dunde,
  Ik kwam je tegen bij een kruidencursus en ik begreep dat je geheel natuurlijke gezichtsverzorgimg aan het maken was. Zeer interessant en daarom heb ik ook de online huidanalyse bij je gedaan. Het was een prettig gesprek waarin je veel vroeg over hoe ik leef met aandacht voor ook afkomst, voeding en leefstijl. Ik hield mijn gezicht heel dicht bij de camera en jij kon als vakvrouw zien hoe het erbij stond. Het was online maar voelde vertrouwd. Daarna kwam er een advies op papier waar ik wel iets mee kan. Ik gebruik je producten en huidadvies nu 6 maanden zo ongeveer en ben nog steeds blij met de overstap.
  Aangezien ik je al had leren kennen in een cursus is de stap om nu alleen online contact te hebben geen enkel probleem. En aangezien we nogal ver uit elkaar wonen is het eigenlijk ook handig om digitaal contact te hebben.
  Ik kan iedereen aanraden om een online huidanalyse bij je te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.